Project beyond limits

Project U/TURN

Project U/TURN is een kleine vzw uit Antwerpen. We runnen ons projectje met 3 vaste mensen Glenn, Sven & Julie. We worden omringd door tientallen super enthousiaste vrijwilligers die dag en nacht klaar staan om onze deelnemers bij te staan. 

Maar wat is Project U/TURN nu juist?

DOEL?

Mensen met een beperking laten inzien dat een beperking geen beperking in je leven mag zijn. Je moet altijd blijven dromen!

Wat?

Avontuurlijk - Uitdagend - Back 2 Basics

HOE?

Door avontuurlijke activiteiten te organiseren in binnen-en buitenland. een trektocht in Marokko of Tenerife, een kano-reis in Zweden, een belevingsreis naar Zuid Afrika of Nicaragua... maar ook survival weekends in Herentals en in de Ardennen. 

WAAR?

Tenerife // Zweden // Spanje // Zuid-Afrika // Lapland // Normandië

WIE?

Voor mensen met een fysieke beperking vanaf 18 jaar die geen fysieke uitdaging uit de weg gaan. 

CONCEPT?

We brengen mensen met verschillende beperkingen bij elkaar: slechtzienden, rolstoelgebruikers, mensen met chronische aandoeningen, stabiliteitsproblemen, slechthorenden,... Elke dag staat er een nieuwe fysieke uitdaging op het programma. De deelnemers moeten elkaar helpen om het einddoel te bereiken. Zo duwt de slechtziende de persoon in de rolstoel en wordt de rolstoelgebruiker de ogen voor de slechtziende. Iedereen krijgt een stukje verantwoordelijkheid en dat zorgt voor een BOOST van het zelfvertrouwen

Naast het mentale is ook het fysieke aspect enorm belangrijk. We halen onze deelnemers uit hun comfortzone en dagen hen uit om veel meer te bewegen dan thuis: wandelen over oneffen terrein, tenten opzetten en afbreken, zwemmen in zee, ritje op een ezel,... (post)Revalidatie is een logisch gevolg.

Wil je graag op de hoogte blijven? 

Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je ons steunen?

>> Doe je online aankopen via onze TROOPERpagina en steun Project U/TURN 100% GRATIS!

>> Meld je aan bij Teaming.net en steun Project U/TURN met €1 per maand.

>> Doe een gift op onze rekening en ontvang vanaf €40 een fiscaal attest.

Project U/TURN

Project U/TURN

Project U/TURN

Datum

05.07.2024

Project beyond limits

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van PROJECT U/TURN schrijf je dan snel in

x