Project beyond limits

Iedereen beroemd

MERCI PASCAL

Sinds september neemt de bekendste klankman van Vlaanderen, Pascal Braeckman, voor Iedereen Beroemd elke week in zijn zijspan een Vlaming mee die hij bewondert. Het gaat om mensen met een mentale of fysieke beperking.

De programmamakers gingen op zoek naar bewonderenswaardige mensen met een beperking.En dan zijn ze bij Project U/TURN aan het juiste adres!

Zijn eerste gast was onze eigen Sven Van de Velde. Sven runde een goed draaiend boekhoudkantoor en was fervent waterskiër toen hij werd getroffen door een progressieve visuele aandoening waardoor hij stilaan blind werd. Na een moeilijke periode in zijn leven is hij vandaag opnieuw volop aan het werk als boekhouder. Gaat hij in de zomermaanden weer dagelijks waterskiën. En is Sven sinds 2012 mede-oprichter van vzw Project U/TURN. Een voorbeeld dus!

Maar ook andere U/TURN’ers mochten de afgelopen weken al een ritje gaan maken met Pascal. Allemaal mensen om fier op te zijn!

An Vandeloo
An heeft een hart voor avontuur en honden. Pascal trakteert haar op een tochtje met een roedel sledehonden, iets wat al lang op haar haar bucketlist stond.

Steve Pinoy
Steve zit door een hersenbloeding bij de geboorte al heel lang in een rolstoel. Samen gaan ze naar het stripmuseum in Brussel.

Sanneke Van de Velde
Sanne heeft aan een spierziekte, maar toch wilde ze voor één keer meedoen aan de bikkelharde Titan Run.

Samuel Ladon
Sam wou al heel zijn leven kok zijn. Maar na een ingewikkelde schedeloperatie heeft hij zijn droom moeten opgeven. Hij mocht met Pascal meedraaien in een tweesterrenrestaurant.

Mei Lan Ng
Mei Lan werd volledig blind door een allergische reactie op aspirine, maar dat houdt haar niet tegen om te gaan surfen.

Lode Vanthournout
Lode is MS-patiënt, maar bovenal een echte metal fan. Pascal neemt hem mee naar Alcatraz.

Jonathan Andries
Mr Jones heeft autisme en is gek op zijn 2 beste vrienden, Nermal en Octaaf. Pascal neemt Mr Jones en zijn kleine reisgezellen mee op bezoek in een aquarium. En daar ontmoeten ze een echte zeemeermin.

Hilde Bruyninckx
Hilde raakte van de ene dag op de andere volledig verlamd, ze kon opeens niets meer maar bleef vechten. Nu geniet ze met volle teugen van het leven.

Herbekijk hier de verschillende afleveringen: https://www.een.be/tag/pascal-braeckman

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Datum

20.11.2019

Project beyond limits

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van PROJECT U/TURN schrijf je dan snel in

x